10 koraka do finansijske nezavisnosti

Kupovinom ove knjige dobijaš sve potrebne alate koji su ti potrebni za dostizanje finansijske nezavisnosti.

Knjiga svakim poglavljem postavlja i učvršćuje temelj tvojih ličnih finansija i omogućava ti da efikasnije upravljaš novcem i postepeno ga uvećavaš. Moja ideja nije da ti u ovoj knjizi pišem o kompleksnim i suvoparnim teorijama, već da ti pružim primenljivo znanje koje je podpomognuto pravim primerima i praktičnim vežbama.

Šta je tačno obuhvaćeno knjigom?

Normalni životni vek uglavnom izgleda ovako: završavanje fakulteta, zapošljavanje, uzimanje kredita za automobil, uzimanje kredita za stan, rad do kasnih pedesetih godina kako bi se svi krediti otplatili, a potom stižu i penzija i duboka starost. Da li ste se zapitali, da li baš mora ovako?

Naučićemo kako postaviti osnovu naših finansija, potražićemo problematična područja i na osnovu njih kreirati akcioni plan po kojem ćemo dalje raditi.

Eksperti kažu da je dobro postavljen cilj zapravo pola njegovog dostignuća. Naučićeš kako da postaviš finansijske ciljeve, a potom i kako da ih spustiš na nivo tvog budžeta, tako da planiraš tačno ono što želiš da ispuniš.

Prvi veliki cilj će ti biti da obezbediš sebi miran san tako što ćeš formirati likvidnu rezervu u formi Fonda za Crne Dane. A potom, ako imaš kredite, formulisaćeš strategiju kojom ćeš kredite otplatiti i uštedeti na kamati.

Privatnu penziju većina građana doživljava kao luksuz, ali zapravo ona predstavlja prvi ozbiljniji korak ka boljim finansijama i mirnijoj starosti. U knjizi definišemo šta je to privatna penzija i kako maksimalno da iskoristiš sve pogodnosti koje ona nudi.

I kao krunu dobro organizovanih finansija, objašnjavamo i investiranje, koje predstavlja način kako da zaposlimo našu ušteđevinu i da konačno dozvolimo novcu da radi za nas.

Cena knjige je 89€

gumroad-credit-cards.jpg__353x36_q85_crop_subsampling-2_upscale

Kada klikneš na dugme “Poruči odmah”, otvoriće se novi prozor na platformi Gumroad, koja je potpuno bezbedan i pouzdan servis za plaćanje svim vrstama platnih kartica. Nakon uspešne uplate, knjiga sa pratećim materijalom će ti biti poslata na mail.

Šta tačno dobijaš ovom kupovinom?

Ja želim da ti pružim maksimalnu vrednost za tvoj novac. Zbog toga, postoje dodatni fajlovi koji dobijaš zajedno sa knjigom, i oni zapravo zaokružuju ovaj paket i predstavljaju alat koji će ti biti od velike koristi prilikom primene znanja koja stekneš. Tako da zapravo, ti ne kupuješ jednu knjigu, već zapravo ceo paket koji će ti olakšati upravljanje tvojim finansijama, i taj paket sadrži:

  • Knjigu “10 koraka do finansijske nezavisnosti” u PDF formatu
  • Radnu svesku koja prati poglavlja knjige i predstavlja mesto za vežbu
  • Dnevnik transakcija i šablon za budžetiranje u kojem možeš voditi svoje finansije

Najbitniji faktor uspeha je zapravo svakodnevna primena stečenog znanja, zbog toga zapravo iz ovog dodatnog, praktičnog dela možeš dobiti i najveću vrednost. 

Kome je knjiga namenjena?

Često postavljena pitanja

Kao što je već napisano, u paketu ti pored knjige koja je u PDF formatu stiže i pomoćni materijal, koji je u Excel formatu, što znači da je njega moguće modifikovati i vežbati u njemu. Radna sveska prati sadržaj knjige i ovde ti pokazujem kako sam došao do određenih zaključaka u knjizi (a čak je i preporučljivo da se malo igraš u ovom fajlu i da vidiš kako će promenjene pretpostavke uticati na ispunjenje zadatog cilja). Dnevnik transakcija i budžet je fajl koji je namenjen za kontinuirano korišćenje nakon završetka čitanja knjige (ovde ćeš praviti svoj budžet, beležiti transakcije i dobijati izveštaj o tome kako tvoje finansije funkcionišu).

Svoj novac možete investirati u baš mnogo stvari, i svaka od njih ima svoje prednosti i nedostatke. Moja ideja je da ti u ovoj knjizi objasnim kako možeš da investiraš na lak i siguran način koji neće zahtevati puno vremena sa tvoje strane, uz minimalnu dozu rizika. Smatram da ti nemaš vremena da svaki dan sediš po par sati ispred računara i pratiš kretanje grafikona, tako da sam predložene strategije prilagodio stilu života moderne osobe koja je fokusirana na druge stvari i nema puno slobodnog vremena. Ideja je da naše investicije budu potpuno pasivne, bez potrebe za našim čestim intervencijama.

Nakon kupovine knjige, vrlo je moguće da ću u nekom momentu izdati drugo, unapređeno izdanje knjige na osnovu komentara čitalaca (naravno, uvek možeš da mi kažeš da li postoji nešto što te dodatno zanima). U slučaju da se u prodaji pojavi drugo, unapređeno izdanje, svi kupci prethodnog izdanja će dobiti novu verziju knjige bez doplate, uz napomene šta je tačno promenjeno u odnosu na prvu verziju.

Knjiga je koncipirana tako da opiše početnicima u bavljenju ličnim finansijama kako da postave svoj sistem štednje, investiranja i praćenja troškova. Ako ti već od ranije paziš na svoje finansije, moguće je da ti već primenjuješ neko znanje iz ove knjige, tako da je apsolutno moguće da neki korak preskočiš.

Takođe, ako se nešto od prezentovanih koraka tebi ne sviđa, apsolutno ga ne moraš primeniti u praksi, ali ti savetujem da pročitaš o čemu se radi, kako bi ti bilo u potpunosti razumljivo šta je to što ne želiš da primeniš.

Trenutno ne postoji štampana verzija knjige u prodaji, sve slike i reklamni materijali na kojima se vidi knjiga u štampanom obliku su samo ilustrativnog karaktera.

Ako kod tebe postoji nezadovoljstvo nakon kupovine, iz bilo kog razloga, možeš me kontaktirati preko društvenih mreža, e-maila i kontakt forme na ovom sajtu, uz obrazloženje šta je to što nije ispunilo tvoja očekivanja, i ja ću ti se javiti prvom prilikom kako bismo prevazišli taj izazov.

Ko je autor knjige?

Ćao, ja sam Đorđe, imam 30 godina i po struci sam master ekonomista. Tokom studija sam radio praksu u Nemačkoj, gde sam prvi put video kako ljudi u razvijenoj zemlji upravljaju svojim finansijama i investiraju. Nakon povratka u Srbiju, zaposlio sam se kao finansijski analitičar, gde su mi glavna zaduženja finansijska analiza i izveštavanje.

Nakon zapošljavanja, doneo sam odluku da sva znanja koja imam primenim na svoje finansije, što je dalo lepe rezultate. Sva znanja koja imam sam opisao u knjizi, bez okolišanja i ulepšavanja. Svi primeri iz knjige su primeri iz stvarnog života, nema apstraktnih teorija i saveta koji nisu primenljivi u Srbiji i na Balkanu.

Imaš pitanje?

Ukoliko postoji nešto u vezi ličnih finansija što te posebno zanima, ako imaš bilo kakvo pitanje u vezi sadržaja bloga ili knjige, slobodno me kontaktiraj pomoću forme, mejlom ili putem društvenih mreza, vrlo rado ću odgovoriti na sva tvoja pitanja.