10 koraka do finansijske nezavisnosti

Kupovinom ovog kursa dobijaš sve potrebne alate koji su ti potrebni za dostizanje finansijske nezavisnosti.

Kurs kroz 46 video lekcija i preko 4 sata video materijala postavlja i učvršćuje temelj tvojih ličnih finansija i omogućava ti da efikasnije upravljaš novcem i postepeno ga uvećavaš. Moja ideja nije da ti u ovom kursu pričam o kompleksnim i suvoparnim teorijama, već da ti pružim primenljivo znanje koje je podpomognuto pravim primerima i praktičnim vežbama. Dodatnu vrednost možeš očekivati i u dodatnom materijalu koji dolazi uz kurs.

Šta je tačno obuhvaćeno kursom?

Normalni životni vek uglavnom izgleda ovako: završavanje fakulteta, zapošljavanje, uzimanje kredita za automobil, uzimanje kredita za stan, rad do kasnih pedesetih godina kako bi se svi krediti otplatili, a potom stižu i penzija i duboka starost. Da li ste se zapitali, da li baš mora ovako?

Naučićemo kako postaviti osnovu naših finansija, potražićemo problematična područja i na osnovu njih kreirati akcioni plan po kojem ćemo dalje raditi.

Eksperti kažu da je dobro postavljen cilj zapravo pola njegovog dostignuća. Naučićeš kako da postaviš finansijske ciljeve, a potom i kako da ih spustiš na nivo tvog budžeta, tako da planiraš tačno ono što želiš da ispuniš.

Prvi veliki cilj će ti biti da obezbediš sebi miran san tako što ćeš formirati likvidnu rezervu u formi Fonda za Crne Dane. A potom, ako imaš kredite, formulisaćeš strategiju kojom ćeš kredite otplatiti i uštedeti na kamati.

Privatnu penziju većina građana doživljava kao luksuz, ali zapravo ona predstavlja prvi ozbiljniji korak ka boljim finansijama i mirnijoj starosti. U knjizi definišemo šta je to privatna penzija i kako maksimalno da iskoristiš sve pogodnosti koje ona nudi.

I kao krunu dobro organizovanih finansija, objašnjavamo i investiranje, koje predstavlja način kako da zaposlimo našu ušteđevinu i da konačno dozvolimo novcu da radi za nas.

Cena kursa je 149€

gumroad-credit-cards.jpg__353x36_q85_crop_subsampling-2_upscale

Kada klikneš na dugme “Poruči odmah”, otvoriće se novi prozor na platformi Gumroad, koja je potpuno bezbedan i pouzdan servis za plaćanje svim vrstama platnih kartica. Nakon uspešne uplate, knjiga sa pratećim materijalom će ti biti poslata na mail.

Šta tačno dobijaš ovom kupovinom?

Ja želim da ti pružim maksimalnu vrednost za tvoj novac. Zbog toga, postoje dodatni fajlovi koji dobijaš zajedno sa video materijalom, i oni zapravo zaokružuju ovaj paket i predstavljaju alat koji će ti biti od velike koristi prilikom primene znanja koja stekneš. Tako da zapravo, ti ne kupuješ samo kurs , već zapravo ceo paket koji će ti olakšati upravljanje tvojim finansijama, i taj paket pored preko 4 sata video materijala sadrži:

  • Knjigu “10 koraka do finansijske nezavisnosti” u PDF formatu
  • Radnu svesku koja prati poglavlja knjige i predstavlja mesto za vežbu
  • Dnevnik transakcija i šablon za budžetiranje u kojem možeš voditi svoje finansije

Najbitniji faktor uspeha je zapravo svakodnevna primena stečenog znanja, zbog toga zapravo iz ovog dodatnog, praktičnog dela možeš dobiti i najveću vrednost. 

Kome je kurs namenjen?

Često postavljena pitanja

Kao što je već napisano, u paketu ti pored video kursa i knjige koja je u PDF formatu stiže i pomoćni materijal, koji je u Excel formatu, što znači da je njega moguće modifikovati i vežbati u njemu. Radna sveska prati sadržaj knjige i ovde ti pokazujem kako sam došao do određenih zaključaka u knjizi (a čak je i preporučljivo da se malo igraš u ovom fajlu i da vidiš kako će promenjene pretpostavke uticati na ispunjenje zadatog cilja). Dnevnik transakcija i budžet je fajl koji je namenjen za kontinuirano korišćenje nakon završetka čitanja knjige (ovde ćeš praviti svoj budžet, beležiti transakcije i dobijati izveštaj o tome kako tvoje finansije funkcionišu). Hteo bih da napomenem da su fajlovi testirani u programu Microsoft Excel i da ne mogu da garantujem da će tabele i kalkulacije funkcionisati u drugim programima.

Svoj novac možete investirati u baš mnogo stvari, i svaka od njih ima svoje prednosti i nedostatke. Moja ideja je da ti u ovoj knjizi objasnim kako možeš da investiraš na lak i siguran način koji neće zahtevati puno vremena sa tvoje strane, uz minimalnu dozu rizika. Smatram da ti nemaš vremena da svaki dan sediš po par sati ispred računara i pratiš kretanje grafikona, tako da sam predložene strategije prilagodio stilu života moderne osobe koja je fokusirana na druge stvari i nema puno slobodnog vremena. Ideja je da naše investicije budu potpuno pasivne, bez potrebe za našim čestim intervencijama. Zbog toga, ukoliko planiraš da investiraš putem kupovina nekretnina, ili da svoj novac uložiš u svoj privatni biznis, onda ovaj kurs potencijalno nije za tebe.

Nakon kupovine kursa na platformi Gumroad, dobićeš pristup celom paketu i moći ćeš da preuzmeš ceo sadržaj na svoj računar. Za potrebe preuzimanja ovog kursa, preporuka je da imaš preko 4.6GB prostora na disku kako bi ceo sadržaj bio uspešno preuzet. U nekom momentu, verovatno će doći do ažuriranja sadržaja kursa, pre svega zbog činjenice da su finansije “živa stvar” i da su prisutne konstantne promene u ovoj oblasti. Ukoliko dođe do nekih izmena, tebi će automatski biti poslat najnoviji sadržaj potpuno besplatno.

Kurs je koncipiran tako da opiše početnicima u bavljenju ličnim finansijama kako da postave svoj sistem štednje, investiranja i praćenja troškova. Ako ti već od ranije paziš na svoje finansije, moguće je da ti već primenjuješ neko znanje iz ovog kursa, tako da je apsolutno moguće da neki korak preskočiš.

Takođe, ako se nešto od prezentovanih koraka tebi ne sviđa, apsolutno ga ne moraš primeniti u praksi, ali ti savetujem da pročitaš o čemu se radi, kako bi ti bilo u potpunosti razumljivo šta je to što ne želiš da primeniš.

Gumroad je platforma za distribuciju digitalnog sadržaja kojoj sam ja poverio naplatu i distribuciju svog sadržaja (ovog kursa i ostalih knjiga). Ova platforma je pouzdan partner i prihvata sve načine plaćanja, od kreditnih kartica, do PayPal-a i značajno mi olakšava da sve kupce obavestim o izmenama i osveženjima proizvoda. Upravo zbog mogućnosti ove platforme je moguće da ti dostavim besplatne izmene sadržaja, ukoliko ih bude u budućnosti.

Ako kod tebe postoji nezadovoljstvo nakon kupovine, iz bilo kog razloga, možeš me kontaktirati preko društvenih mreža, e-maila i kontakt forme na ovom sajtu, uz obrazloženje šta je to što nije ispunilo tvoja očekivanja, i ja ću ti se javiti prvom prilikom kako bismo prevazišli taj izazov.

Ko je autor kursa?

Ćao, ja sam Đorđe, imam 30 godina i po struci sam master ekonomista. Tokom studija sam radio praksu u Nemačkoj, gde sam prvi put video kako ljudi u razvijenoj zemlji upravljaju svojim finansijama i investiraju. Nakon povratka u Srbiju, zaposlio sam se kao finansijski analitičar, gde su mi glavna zaduženja finansijska analiza i izveštavanje.

Nakon zapošljavanja, doneo sam odluku da sva znanja koja imam primenim na svoje finansije, što je dalo lepe rezultate. Sva znanja koja imam sam opisao u kursu i knjigama, bez okolišanja i ulepšavanja. Svi opisani primeri su primeri iz stvarnog života, nema apstraktnih teorija i saveta koji nisu primenljivi u Srbiji i na Balkanu.

Imaš pitanje?

Ukoliko postoji nešto u vezi ličnih finansija što te posebno zanima, ako imaš bilo kakvo pitanje u vezi sadržaja bloga ili knjige, slobodno me kontaktiraj pomoću forme, mejlom ili putem društvenih mreza, vrlo rado ću odgovoriti na sva tvoja pitanja.