Kućni budžet
za početnike

Kupovinom ove knjige započinješ sređivanje svog finansijskog života i dobijaš sve alate koji će ti maksimalno olakšati ovaj proces.

Sadržaj knjige je tako koncipiran da ti objasni koji su gradivni blokovi ličnih finansija i kako one funkcionišu, kako da postaviš svoje (finansijske) ciljeve i kako da te ciljeve pretvoriš u kvalitetan budžet. Kada formiraš svoj budžet, uz knjigu dolazi šablon pomoću kojeg možeš vrlo lako ispratiti sve troškove i analizirati odstupanja u odnosu na postavljeni plan.

Najbitniji faktor uspeha je zapravo primena stečenog znanja, zbog toga zapravo iz ovog dodatnog, praktičnog dela možeš dobiti i najveću vrednost. U Radnoj Svesci ćeš imati priliku da vežbaš, kombinuješ i razviješ strategiju upravljanja kreditima.

Šta je tačno obuhvaćeno knjigom?

Naučićemo šta tačno čini naše lične finansije, kako uklopiti ove elemente u jednu skladnu celinu i kako upravljati svojim finansijama.

Da bismo postavili naše finansije u pravom smeru, pre svega moramo definisati koji su naši ciljevi. U knjizi ću ti pokazati kako da postaviš finansijske ciljeve čiju ćeš realizaciju moći da pratiš i izvršavaš sa lakoćom.

Kada znamo svoje ciljeve, budžet je logična realizacija naših ciljeva u konkretan plan potrošnje i štednje. U propratnom šablonu koji dobijaš uz knjigu se nalazi odličan alat pomoću kojeg možeš da napraviš svoj budžet.

Budžet se ne završava samo u planskoj fazi, već je potrebno da pratimo i stvarnu potrošnju i uporedimo je sa našim planovima. Kada znamo gde neplanski trošimo novac, lako ćemo takvu potrošnju dovesti pod kontrolu.

Cena knjige je 39€

gumroad-credit-cards.jpg__353x36_q85_crop_subsampling-2_upscale

Kada klikneš na dugme “Poruči odmah”, otvoriće se novi prozor na platformi Gumroad, koja je potpuno bezbedan i pouzdan servis za plaćanje svim vrstama platnih kartica. Nakon uspešne uplate, knjiga sa pratećim materijalom će ti biti poslata na mail.

Šta tačno dobijaš ovom kupovinom?

Ja želim da ti pružim maksimalnu vrednost za tvoj novac. Pogotovo sada, kada znam da želiš da se pozabaviš svojim finansijama i postaviš sve na svoje mesto. Zbog toga, postoji dodatak u vidu dodatnog fajla koji dobijaš zajedno sa knjigom, i on zapravo zaokružuje ovaj paket. Knjiga u kombinaciji sa Radnom Sveskom predstavlja alat koji će ti biti od velike koristi prilikom primene znanja koja stekneš. Tako da zapravo, ti ne kupuješ jednu knjigu, natrpanu teorijama i nekim imaginarnim rešenjima, već zapravo ceo paket koji će ti olakšati upravljanje tvojim kreditima. Taj paket sadrži:

  • Knjigu “Ultimativni vodič kroz kredite” u PDF formatu i
  • Radnu svesku koja prati poglavlja knjige i predstavlja mesto za vežbu i proveru svega što je predstavljeno u knjizi.

Kao i u mojoj prvoj knjizi, moja ideja nije da ti u ovoj knjizi pišem o kompleksnim i suvoparnim teorijama, već da ti pružim primenljivo znanje koje je podpomognuto pravim primerima i praktičnim vežbama. Ova knjiga je samo jedan, ali bitan aspekt tvog finansijskog života i trebalo bi što pre da se pozabaviš ovim pitanjem.

Kome je knjiga namenjena?

Često postavljena pitanja

Kao što je već napisano, u paketu ti pored knjige koja je u PDF formatu stiže i pomoćni materijal, koji je u Excel formatu, što znači da je njega moguće modifikovati i vežbati u njemu. Radna sveska prati sadržaj knjige i ovde ti pokazujem kako sam došao do određenih zaključaka u knjizi (a čak je i preporučljivo da se malo igraš u ovom fajlu i da vidiš kako će promenjene pretpostavke uticati na ispunjenje zadatog cilja).

Nakon kupovine knjige, vrlo je moguće da ću u nekom momentu izdati novo, unapređeno izdanje knjige na osnovu komentara čitalaca (naravno, uvek možeš da mi kažeš da li postoji nešto što te dodatno zanima). U slučaju da se u prodaji pojavi novo, unapređeno izdanje, svi kupci prethodnog izdanja će dobiti novu verziju knjige bez doplate, uz napomene šta je tačno promenjeno u odnosu na prvu verziju.

Knjiga je koncipirana tako da opiše početnicima u bavljenju ličnim finansijama kako da postave svoj finansijski sistem na noge. Iako je moguće preskočiti određene korake, vrlo je verovatno da će to dovesti do nekih problema u upravljanju finanijskim tokovima koje kupac bude ostvarivao.

Trenutno ne postoji štampana verzija knjige u prodaji, sve slike i reklamni materijali na kojima se vidi knjiga u štampanom obliku su samo ilustrativnog karaktera.

Ako kod tebe postoji nezadovoljstvo nakon kupovine, iz bilo kog razloga, možeš me kontaktirati preko društvenih mreža, e-maila i kontakt forme na ovom sajtu, uz obrazloženje šta je to što nije ispunilo tvoja očekivanja, i ja ću ti se javiti prvom prilikom kako bismo prevazišli taj izazov.

Ko je autor knjige?

Ćao, ja sam Đorđe, imam 30 godina i po struci sam master ekonomista. Tokom studija sam radio praksu u Nemačkoj, gde sam prvi put video kako ljudi u razvijenoj zemlji upravljaju svojim finansijama i investiraju. Nakon povratka u Srbiju, zaposlio sam se kao finansijski analitičar, gde su mi glavna zaduženja finansijska analiza i izveštavanje.

Nakon zapošljavanja, doneo sam odluku da sva znanja koja imam primenim na svoje finansije, što je dalo lepe rezultate. Sva znanja koja imam sam opisao u knjizi, bez okolišanja i ulepšavanja. Svi primeri iz knjige su primeri iz stvarnog života, nema apstraktnih teorija i saveta koji nisu primenljivi u Srbiji i na Balkanu.

Imaš pitanje?

Ukoliko postoji nešto u vezi ličnih finansija što te posebno zanima, ako imaš bilo kakvo pitanje u vezi sadržaja bloga ili knjige, slobodno me kontaktiraj pomoću forme, mejlom ili putem društvenih mreza, vrlo rado ću odgovoriti na sva tvoja pitanja.