Kako prijaviti porez na dividendu

U današnjem videu se bavimo prijavom poreza na dodatne prihode, a poseban akcenat će biti na prijavi poreza na dividendu. Ukoliko te zanima obračun poreza za frilensere, savetujem ti da pogledaš prvo ovaj video, pa tek onda da se vratiš nazad na ovaj video, pošto sam tamo objasnio kako se i šta obračunava, a ovde ću samo pokazati gde treba ubacivati cifre.

U svakom slučaju, pogledaj detaljno uputstvo za popunjavanje PP-OPO prijave u videu ispod:

Pre nego što krenemo sa samom prijavom, trebaće ti elektronski potpis i aplikacija ePorezi, pošto ćemo porez prijaviti online. Koristićemo poresku prijavu PP-OPO, koja se koristi za oporezivanje svih prihoda gde je korisnik dužan samostalno da obračuna i prijavi porez. Ovo znači da te niko neće vući za rukav da prijaviš porez, ali, ukoliko te u budućnosti pronađu, vrlo je verovatno da ćeš imati obavezu da platiš sve, uz dodatnu zateznu kamatu, tako da se ja ovde ne bih puno zezao i prijavljivao bih svaki porez koji treba da prijavim.

U svakom slučaju, ukoliko želiš dodatno da se informišeš, uputstvo Poreske Uprave za popunjavanje prijave se nalazi OVDE, pa baci pogled i na to ukoliko te zanima još nešto što nisam spomenuo u videu.

I za kraj, ukoliko već nisi, obavezno se pretplati na moj Youtube kanal 🙂

Imaš pitanje ili komentar?

    Želiš finansijsku nezavisnost? Moja e-knjiga sa praktičnim primerima je tu za tebe!

    Postovi po kategorijama