Kako do 10% kamate oročavanjem kripta?

Kao što naslov kaže, današnji video će biti malo drugačiji, pričaćemo o tome kako možemo da zaradimo određenu kamatu na kriptovalute koje posedujemo. Sa obzirom da je stopa inflacije poprilično visoka ovih dana, mislim da nema poente da pričamo o nekoj nižoj kamati od 3-4%, već mislim da bismo trebali da pokušamo da ostvarimo makar 10% kamate, što je sa kriptom apsolutno moguće.

Pre nego što krenemo, hteo bih samo da naglasim da je kripto kao vrsta imovine mnogo rizičniji nego ostale imovinske klase, zbog čega je moguće ostvariti odlične rezultate, ali je isto tako moguće ostvariti i velike gubitke. Na primer, može se desiti da mi kupimo kripto, oročimo ga, krenemo da zarađujemo lepu kamatu, ali da u tom periodu cena kripto valute padne za 50%, gde su onda gubici u ceni veći od prinosa od kamate. Tako da bih želeo još jednom da savetujem oprez prilikom investiranja u kripto.

A sada, hajde da vidimo šta možemo da dobijemo od oročavanja kripto valuta. Ja ću ovde pričati o onome šta ja trenutno znam, moguće je da postoje još neke opcije koje su možda još atraktivnije. Prvi korak koji treba da uradimo jeste da dođemo do kriptovaluta, a to ćemo u ogromnoj većini slučajeva uraditi tako što ćemo za ovaj naš, „pravi“ novac kupiti kripto preko neke menjačnice. Ja koristim CEX.IO, ova menjačnica prima srpsku deviznu karticu i ovde sam obavio par transakcija bez problema. Ukoliko želiš, možeš iskoristiti link za registraciju koji je prikazan na baneru ispod i na taj način pomoći rad ovog kanala.

BuyBitcoinswithCreditCard

Nakon što smo kupili kripto, ne bismo trebali da ga držimo na menjačnici, već bi bilo dobro da ga prebacimo na odvojeni novčanik. Ovo radimo kao meru bezbednosti, čisto ako menjačnica bude hakovana. Ja koristim novčanik koji se zove Exodus i u okviru njega direktno možemo da oročavamo naše kripto valute. Postoje opcije i da uradimo staking i na samoj menjačnici, ali ovo možemo ostaviti za neki drugi video. Uglavnom, evo slike koje sve valute možemo da oročimo u novčaniku Exodus i kakve kamate možemo da dobijemo:

A sada, kao što naslov kaže, treba da ciljamo kamatnu stopu od 10%. Kao što vidimo, postoje neke kriptovalute koje trenutno nude i preko 10%, što bi značilo da mi možemo da kupimo samo jednu valutu, oročimo je i dobijamo kamatu preko 10%. Pa, iako je ovo moguće, ja bih savetovao da se ovo ne radi, pošto je sav rizik vezan za jednu valutu. Po meni, mnogo je bolje da kupimo nekoliko valuta i na taj način rasporedimo rizik, a sa druge strane i dalje ostvarujemo lepu kamatu. A kako da napraviš svoj portfolio i kako da alociraš adekvatne sume kapitala, pogledaj u videu koji je linkovan iznad.

I eto, toliko za ovaj put, nadam se da je ovo bilo interesantno, sa obzirom da smo videli kako napraviti portfolio kriptovaluta koji je lepo diverzifikovan, a koji sa druge strane možemo stejkovati i dobiti lepu kamatu dok čekamo skok cene tih kriptovaluta. A opet, možda neko neće hteti da proda, već će samo uvećavati iznos novca koji je investiran u kripto, to ostavljam svakome da odluči za sebe. Za kraj, ponovio bih da ukoliko želite da kupite kripto za keš pomoću kartice, to možete uraditi na menjačnici CEX, kliknite na baner ispod ukoliko želite da se registrujete i kao i uvek, hvala puno na čitanju i druženju!

BuyBitcoinswithDebitCard

Imaš pitanje ili komentar?

    Želiš finansijsku nezavisnost? Moja e-knjiga sa praktičnim primerima je tu za tebe!

    BuyBitcoinswithVisaMcCard

    Postovi po kategorijama