Kripto tržište u padu - ove altkoine kupujem

Visoka inflacija je tu, ova informacija nije ništa novo za bilo koga ko prati poslovne i makroekonomske vesti. Kao odgovor na visoku stopu inflacije, centralne banke širom sveta su postepeno krenule da podižu referentne kamatne stope.

Kao što znamo, visoke kamatne stope povećavaju cenu kapitala, čime dolazi do smanjenja količine novca koja je namenjena za investiranje. Dodatno, “dosadne” štedne opcije kao što su oročena štednja sada dobijaju na atraktivnosti, tako da apsolutno nije iznenađenje da dolazi do pada vrednosti na kripto tržištu. Tako da, ukoliko želiš da vidiš šta sam kupio od kriptovaluta i kako sam to oročio, pogledaj moj video ispod:

Još Ethereuma

Ono što se polako pokazalo kao mala tradicija, deo kapitala sam uložio u Ethereum (ETH), koji je ujedno i najpoznatiji altcoin. Smatram da je veliki potencijal pred ovim koinom, pre svega zbog prelaska sa trenutnog Proof-of-Work koncepta na Proof-of-Stake koncept, čime će se otkloniti veliki deo trenutnih problema. Pre svega, rešava se problem visokih transakcionih naknada mreže, što će uticati na povećanje aktivnosti na mreži (kroz npr. NFT-jeve).

U svakom slučaju, to bi ukratko bila moja investiciona teza za Ethereum, koji sigurno ima svojih nedostataka, ali smatram da svi koji kupe koine pre unapređenja mogu očekivati lep prinos. Unapređenje je pomereno za 2023. godinu, tako da se nadam da ću do tada uspeti da “nakupim” barem jedan ceo Ethereum.

BuyBitcoinswithCreditCard

Ontology kao staking mašina

Drugi koin koji sam kupio je Ontology i mislim da će biti vrlo interesantan prilikom upotrebe Web 3.0 tehnologija. Ideja iza ovog koina je da ponudi decentralizovana rešenja vezana za identitet korisnika, tj. da korisnicima da mogućnost da vrlo lako izvrše registraciju na neku platformu, ali da pritom sam korisnik određuje šta od podataka želi da podeli sa platformom.

Podaci korisnika bi se čuvali u enkriptovanoj bazi, a sami korisnici bi imali pravo da uređuju prava pristupa, gde bi mogli da određuju ko ima pristup njihovim podacima. Naravno, zbog svojstava blockchain tehnologije, nije moguće dupliranje ili eventualna krađa identiteta, čime se osigurava bezbednost ličnih informacija. A naravno, sve ovo je slađe zbog trenutne kamate od 19% na staking.

Ono što treba naglasiti, jeste da ukoliko želite da stejkujete Ontology (ONT), morate u svom novčaniku imati i Ontology Gas token (ONG), što malo komplikuje stvari. Sva sreća pa transakcioni troškovi nisu visoki, tako da ova kupovina neće biti veliki udarac, čak ni na male sume uloženog kapitala. Kada stejkujete svoje ONT tokene, nagradu ćete dobijati u ONG tokenima, a te ONG tokene posle možete konvertovati u ONT i ponovo ih stejkovati, čime ostvarujete compounding efekat (kamata na kamatu).

BuyBitcoinswithDebitCard

Moj kripto portfolio

Ukoliko ste gledali moje klipove od ranije, sigurno se sećate da sam pre prve kupovine kriptovaluta postavio cilj da većina mog kripto portfolija bude investirana u Bitcoin (BTC) i Ethereum (ETH). Kako trenutno stvari stoje, poprilično sam “odlutao” od svoje zacrtane alokacije, moj trenutni kripto portfolio možeš pogledati ispod:

Crypto Portfolio May 2022

Nije teško zaključiti, komponenta koja nedostaje mom portfoliju je Bitcoin (BTC), tako da će do kraja godine fokus biti na kupovini Bitcoina. Sa obzirom da će ovo biti nešto veće cifre nego do sada, planiram da iskoristim opciju Limit Order na menjačnici CEX.IO i da  unapred postavim cenu po kojoj želim da kupim koine. Na ovaj način možda neću kupiti koine odmah, ali ću kupiti koine po povoljnijim cenama. Ovo sigurno neće biti previše zanimljivo, tako da možda neću ni snimati video klipove, ali ću Vas sigurno obavestiti o svim mojim kupovinama putem tekstova na blogu.

CEX.IOBitcoinExchange

Imaš pitanje ili komentar?

    Želiš finansijsku nezavisnost? Moja e-knjiga sa praktičnim primerima je tu za tebe!

    BuyBitcoinswithVisaMcCard

    Postovi po kategorijama